Hurtig levering
Fri fragt over 399,-
4.7/5 på Trustpilot
Kundeservice
DKK
  • DKK
  • EUR

Provokerende kunst på biblioteket

Kategori: Art | 14. december 2009

Kewin Johannsen, til venstre, og Rasmus Okholm viser provokerende kunst i udstillingslokalet på biblioteket frem til lørdag. Kewin Johannsen billede viser onde demoner og højre magter. Rasmus Okholm præsenterer det amerikanske flag.

JULEUDSTILLING: Den 19-årige Rasmus Okholm fra Sønderborg og den 20-årige Kewin Johannsen fra Kruså har i denne uge en provokerende udstilling på biblioteket, hvor der i udstillingslokalet kan ses abstrakt og surrealistisk kunst.

Af Tage Christensen - JyskeVestkysten

SØNDERBORG: Den 19-årige Sønderborg-dreng Rasmus Okholm er tilbage i topform efter en lidt lang pause.

- Jeg har de sidste par måneder været fuldstændig energiforladt, men nu er jeg kommet overpå igen, forklarer Rasmus Okholm, mens han sammen med Kewin Johannsen fra Kruså hænger billeder og malerier op til juleudstillingen "Santas Secret" eller rettere julemandens hjemmelighed.

Både Rasmus Okholm og den 20-årige Kewin Johannsen har gået på et etårig uddannelsesforløb på Sønderjyllands Kunstskole. Rasmus Okholm er færdig som HF-student på Sønderborg Statsskole til sommer og Kewin Johannsen slutter i hiphop forretningen B-Wear på Jernbanegade 38. Derefter er planen, at de begge begynder på Grafisk Designskole i Aarhus til efteråret 2010.

Nu prøver de to unge kunstnere med en meget anderledes maleriudstilling end normalt i udstillingslokalet på biblioteket.  Det er abstrakte og surrealistiske billeder, som skal overraske publikum. Der er tale om acryl og spray-malerier.

- Når jeg først begynder at male, så kommer det af sig selv, forklare Kewin Johannsen.

Rasmus Okholm begynder altid at male baggrunden, og derefter bygger han automatisk videre i et tankespil.

- Kunst er min måde at komme ud med nogle frustrationer jeg oplever i min hverdag. Inspirationen kommer oftest fra forhold, der er gået i stykker, mennesker, der har svigtet mig eller folk, der har stået mig nær og er gået bort, fortæller Rasmus Okholm.

Han forsøger i sin kunst at få folk til at tænke på nogle af de, som vi som mennesker ikke har lyst til at tænke over.

Rasmus Okholm mener, at alt for mange mennesker render rundt og er i lykkelig uvidenhed om verdens ondskab frem for at se tingene i øjnene.

- Jeg har valgt at se verdenen, som den er. Verdenen som der idag er langt fra perfekt, men vi kan ikke blot vælge at leve i vores eget drømmeland, understreger Rasmus Okholm.

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Flamboyants nyhedsbrev og modtag mails med inspiration, nyheder og tilbud.
envelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right