Hurtig levering
Fri fragt over 399,-
4.7/5 på Trustpilot
Kundeservice
DKK
  • DKK
  • EUR

Kunstskolens første BGK-talenter vender tilbage

Kategori: Art | 10. februar 2009

Af Henriette Pilegaard - JyskeVestkysten

BILLEDKUNST: Otte fra kunstskollens første BGK-hold, der sluttede i sommer, vender tilbage og holder udstilling på skolen fredag til søndag

SØNDERBORG: Én er i London, én er i Tyskland, én er vendt tilbage til Randers. De 18 elever på det første Billedkunstnerisk Grundkursus er spredt for alle vinde. Men på fredag kl. 15 er der fernisering på kunstskolen på en udstilling, hvor otte af dem viser, hvordan de har udviklet sig i mellemtiden. Udstillingen er åben indtil kl. 19 fredag samt lørdag og søndag kl 11-15.

Ideen opstod, da næsten alle 18 var samlet til julefrokost.

- Så dukkede den op, da vi bare sad og råbte højt, griner 18-årige Rasmus Okholm - en af de otte udstillere. Rasmus har allerede solgt syv-otte af sine værker igennem Hoffmanns Kunsthandel i Sønderborg. Nu er han - lidt mod sin vilje - begyndt på HF på Statsskolen. Man bliver jo ikke til noget uden en studentereksamen, smiler han, for nu er det kunsten der trækker i den unge, vilde, som er helt sikker på, at hans fremtid ligger i billedkunsten, og den må gerne gå via Det Kongelige Kunstakademi.

- Ja eller bare et akademi, modererer han.

Faktisk var Rasmus også lidt modvillig overfor at begynde på BGK, selv om han trængte til at lave noget andet end at gå i skole.

- Det var min mor, der havde set noget i avisen. Jeg har altid tegnet meget, men jeg kunne ikke så godt lide kunst før. Det var noget med kedelige landskabsbilleder. Så jeg troede, jeg bare skulle ned til nogle hippier, siger Rasmus, der i den grad fik åbnet øjnene.

- Det var mit bedste år nogensinde. Jeg fik så mange nye indtryk.

Gerne til udlandet

En anden af udstillerne er Kat Gusarova, også 18 år. Hun holdt et års pause fra gymnasiet, som hun nu er vendt tilbage til:

- Det er lidt trættende, når jeg bare har lyst til at udtrykke mig som kunstner. Så jeg må bruge min fritid til det eller tegne i timerne, siger Kat, der stiler efter at komme ind på animationsskolen i Viborg efter studentereksamen.

- For jeg vil gerne til udlandet og arbejde med film. Jeg vil gerne leve af kunst frem for noget, der er mere kedeligt, siger Kat, der absolut ikke fortryder sit år på kunstskolen:

- Det var helt vildt godt for mig. Jeg fik virkelig udviklet mig både teknisk og konceptmæssigt.

Mens Rasmus og Kat er stålsatte på kunsten, har andre af de gamle holdkammerater i år fået en helt anden dagligdag: Én arbejder på McDonalds, én på et plejehjem og én er begyndt at læse psykologi på universitetet. Men der kan jo være tale om midlertidige afstikkere - kontakten til det gamle hold er i hvert fald intakt. Og vil man gerne følge det første hold stjernefrø fra BGK på deres bane i kunstuniverset, kan man begynde i weekenden.

FAKTA

  • BGK
    Billedkunstnerisk grundkursus Sønderjyllands Kunstskole tilbyder som det eneste sted i Danmark et etårigt intensivt kursus, der forbereder til optagelse på kunstakademier, designskoler, filmskoler m.v. Undervisning er gratis og er støttet af Kunstrådet, men kurset er ikke SU-berettiget. Henvender sig hovedsagligt til unge i alderen 16-25 år. Til holdet 2009-2010 er der ansøgningsfrist 13. marts. Der holdes åbent hus på kunstskolen med orientering om BGK lørdag 7. marts kl 11-15. Læs mere på www.bgk-syd.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Flamboyants nyhedsbrev og modtag mails med inspiration, nyheder og tilbud.
envelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right