fbpx

Graffiti skal forskønne

Kewin Johannsen, Rasmus Okholm og Naja Møller skal stå for kunsten på den ene væg i tunnellen mellem Føtex og Mølledammen, mens L.Ron:Harald giver den anden et lag graffiti.

Af Anja Søndergaard Nielsen – Budstikken

Graffiti på den gode måde

Tunnellerne ved Føtex i Sønderborg har længe været præget af racistiske gloser. De bliver nu skiftet ud med graffitikunst og street art af L:Ron:Harald og tre af kunstskolens elever ved et event den 3. maj.

Fremover vil det blive en helt ny oplevelse at gå tur i tunnellen mellem Føtex og Mølledammen i Sønderborg. De racistiske gloser, hagekorsene og de grimme “tags” bliver skiftet ud med vaskeægte graffiti-kunst og street art lavet af ingen ringere end L:Ron:Harald og tre elever fra Sønderjyllands Kunstskole.

I manges øre vil graffiti nok være mere lig med hærværk end med kunst,  men rigtig graffiti er både farvestrålende og sjov kunst med masser af kant – og selvfølgelig  også lidt provokation. Men samtidig er graffiti-miljøet præget af stor respekt for hinandens arbejde, og derfor er håbet, at det fremover vil være mere af det flotte og mindre af det grimme i tunnellerne, som bliver såkaldte fri-mure, så alle kan komme med deres bud på kunst.

Det er byrådsmedlem Jesper Kock (S) der har taget initiativ til de kunstneriske udfoldelser i tunnellerne – simpelthen fordi han gerne vil det grimme og stødende til livs og samtidig inspirere ungdommen til at være kreative på en positiv måde.

Sønderborg kommune støtter derfor projektet økonomisk sammen med Sønderborg Handel. Derudover har initiativtageren hentet hjælp hos indehaverne af tøjforretningen B-Wear, som har været med til udvælgelsen af kunstnere.

– L:Ron:Harald var jo en af de første graffitimalere i Sønderborg, og så er han også en af de bedste, så det var jo helt oplagt, at det skulle være ham. Derudover ville vi gerne opfordre til, at det ikke kun skal være graffiti der skal males i tunnellerne, og derfor faldt valget på Kewin Johannsen, Rasmus Okholm og Naja Møller fra Kunstskolen, forklare Jeppe Nedergaard fra B-Wear