Graffiti-malerier på den gode måde

Kategori: Art | 25. april 2008

Af: Tage Christensen - JyskeVestkysten

KUNST: L:Ron:Harald og tre unge fra kunstskolen skal dekorere tunellen ved Georg Hansens Vej. Der er officer åbning lørdag den 3. maj. kl 15.00.

SØNDERBORG: Byrådets yngste byrådsmedlem, Jesper Kock (S), har tidligere slået et slag for, at to tunneller i nærheden af Føtex - henholdsvis ved Gerog Hansens Vej og Kærvej bliver dekoreret af lovlig graffiti og ikke med racistiske tags. Jesper Kock er opvokset ved Mølledammen og går tit igennem tunnellerne ved Føtex.

- Først var der fundamentalistiske tags med Israel og Palæstina, men nu er der så kommet racistiske udsagn. Det skræmmer mig, for det giver en dårlig stemning, siger Jesper Kock.

Nu er så Jeppe Nedergaard (Jeppe Rapp) og Jacob Christensen fra foreningen B-Wear, Jernbanegade 38, gået sammen med kultur og Fritid om iscenesættelse af et projekt, hvor L:Ron:Harald og tre unge fra kunstskolen dekorerer frivæggene med forskellige kunstværker. Det støttes økonomisk af Sønderborg kommune og Sønderborg Handel. Rasmus Okholm er en af de tre unge, der går igang med sporaydåserne.

Street-art - ikke hærværk

- Graffiti-malerierne har udviklet sig til det mere lovlige, siger Rasmus Okholm. De tre unge vil dekorere væggene på den såkaldte street-art. Det er spraymaling og skabeloner. De tre unge foruden Rasmus Okholm består af Kewin Johannsen og Naja Møller går så småt i gang den kommende lørdag i tunnellen ved Georg Hansens Vej og fortsætter lørdag den 3. maj, hvor det hele gerne skulle stå klar kl 15.00.

En af Danmarks første graffiti-malere, Sønderborg-drengen L:Ron:Harald, går først igang på selve dagen.

Jesper Kock er ikke i tvivl om. at den racistiske graffiti vil ebbe ud, hvis kommunen frigiver tunnellernes vægge til "ordentlige" graffitimalerier.

- Der er altid nogle, der vil stå udenfor, men jeg tror det vil tage det værste. Når der er noget fedt graffiti, er der respekt om det og sjældent, at der bliver malet tags ovenpå, siger Jesper Kock.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Flamboyants nyhedsbrev og modtag mails med inspiration, nyheder og tilbud.
envelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right