Akustikforbedring

Hvad enten det er i hjemmet, på kontoret, i skolen eller på en restaurant, kender vi alle til, hvor ubehageligt det er, når et rum har en dårlig akustik. Med Flamboyant akustikbilleder slår vi 2 fluer med et smæk. Udover forskønnelse af væggene virker billederne samtidig som meget effektive akustikabsorbenter.

Styrk komfort og indeklima med akustikforbedrende billeder

Hvad enten det er i hjemmet, på kontoret, i skolen eller på en restaurant, kender vi alle til, hvor ubehageligt det er, når et rum har en dårlig akustik. Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derfor er det vigtigt at tage højde for den indvirkning, akustikken har på vores helbred, koncentration, produktivitet og generelle trivsel.

Med Flamboyant akustikbilleder slår vi 2 fluer med et smæk. Udover forskønnelse af væggene virker billederne samtidig som meget effektive akustikabsorbenter. Mineraluld, som er hovedbestanddelen i vores akustikbilleder, er fra naturens hånd et stærkt lydabsorberende materiale. Det gør det muligt at opnå høj akustisk komfort uden brug af akustiklofter. Vi printer direkte på de lyddæmpende plader, med den nyeste UV-printteknologi, hvilket giver skarpe prints, optimal effekt samt en fantastisk holdbarhed, som ikke falmer.

Se vores udvalg

Akustikbillede med ramme

Akustikbilledet laves med et superskarpt og slidstærkt uv-print direkte på klasse A støjdæmpende stenuldsplader. Akustikbilledet reducerer rumklangen væsentligt, og printet falmer ikke selvom det påvirkes af direkte sollys. Den 25 mm kraftige akustikplade har en struktureret overflade, som giver et flot spil, og indrammes med en flot ramme efter eget valg.

Hvor effektive er akustikbillederne?

Lidt akustik-facts...

Akustikken i et lokale kan beskrives ved lokalets efterklangstid – hvor længe, en lyd er om at dø ud i lokalet. Hårde og glatte overflader, som murstensvægge og gips, giver en lang efterklangstid da de har en lav absorptionskoefficient. Materialer med åben overfladestruktur, som Flamboyants akustikbilleder, har en høj absorptionskoefficient, og giver dermed en kort efterklangstid og en rigtig god akustik med forbedret taleklarhed og minimerede støjgener.

Absorptionskoefficienten måles fra 0 til 1, hvor 0 definerer, at materialet overhovedet ikke absorberer lydenergi, og 1 definerer, at materialet absorberer 100% af lydenergien – ligesom et åbent vindue, hvor lyden jo ikke vender tilbage. Som det ses på grafen absorberer pudset mursten 2-7 procent af lyden, imens 9 mm gulvtæppe ligger på 20-30%. Flamboyant akustikbilleder har typisk en absorptionskoefficient på 0,8-1,0 svarende til 80-100%.

Det menneskelige høreområde starter ved omkring 20 Hz og svinger op til 20.000 Hz. Mænds talestemmer ligger normalt i intervallet 60-200 Hz, for kvinders 120-350 Hz og for barnestemmer endnu højere. Som det ses af grafen har tykkelsen på akustikpladerne en lille betydning for effekten. De 2 typer akustikbilleder er lige effektive ved de høje toner, men ved de dybere bastoner er akustikpladen på 40 mm en anelse mere effektiv.

Hvor mange billeder skal du bruge for at mærke effekten?

Efterklangstiden er afhængig af rummets volumen og absorptionen fra rummets forskellige overflader/materialer – herunder naturligvis også arealet af de forskellige materialer. Kort sagt – jo flere akustikbilleder jo lavere efterklangstid. I daginstitutioner tilstræber man en kort efterklangstid på 0,4 sekund, hvorimod der i det åbne kontormiljø eller et køkken-alrum kan være en tilfredsstillende efterklangstid omkring 0,6-0,8 sekunder.

Rummets dimensioner og materialernes absorption har modsat virkning på akustikken – dobbelt så stor volumen giver dobbelt så lang efterklangstid og dobbelt så stor absorption giver den halve efterklangstid. Hvis man har kendskab til de akustiske egenskaber af rummets materialer, og rummets dimensioner, kan man altså beregne rummets efterklangstid. Alternativt kan en akustikker med professionelt måleudstyr, måle dig frem til den præcise efterklangstid. Inden man kaster sig ud i de store regnestykker og dyre målinger, anbefaler vi denne fremgangsmåde:

Den grove tommelfingerregel:

Er akustikken rungende og generende i et rum, som er 2-4 meter højt, skal man typisk bruge akustikbilleder svarende til 10-20% af gulvarealet. Ved 40 kvm gulvareal skal du derved bruge 4-8 kvm akustikbilleder. Størrelsen på billederne er ikke vigtig – det er det samlede areal, der tæller. Vi kan tilpasse billedernes størrelse så de passer til jeres vægge, dog op til max 120×240 cm.

Se vores udvalg

Fandt du ikke det design du ledte efter?

Har du et helt særligt ønske til dit hjem eller kontor?

Du er mere end velkommen til at skrive en mail til os, og så tager vi med glæde opgaven.

Kontakt på mail:

info@flamboyantstudio.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Flamboyants nyhedsbrev og modtag mails med inspiration, nyheder og tilbud.
envelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right